Nachtvlinders zijn in Park Spoorzicht in 2002 en 2003 stevig onder de loep genomen. Eerst door een excursie met Nico Schonewille en Vedizo, later door Wijnand Heitmans. Bovendien organiseerde Co Veltman een nachtvlinderexcursie met lichtbak pal naast de derde ingang van Park Spoorzicht.
Op die laatste excursie kwam de halve KNNV insecten-werkgroep afdeling Amsterdam op bezoek, samen met enkele Haarlemse leden. Dit alles leidde tot een leuk lijstje van veel voorkomende nachtvlinders in Park Spoorzicht.


Veel foto's, gemaakt in Park Spoorzicht, zijn gebruikt op de site van www.ivngooi.nl die toen net werd opgebouwd. Van enkele was alleen de rups gefotografeerd, en van enkele andere alleen de vlinder. Bij enkele soorten is meer informatie te vinden op die site. Een deel van het materiaal ligt nog te wachten op verwerking.


Agaatvlinder
Berkenspanner
Bonte bessenvlinder of Harlekijntje
Brandnetelmot
Bruine snuituil
Dennenspinner
Dromedaris
Gamma-uiltje
Gele tijger
Geoogde bandspanner
Grijze stipspanner
Hagedoornvlinder
Huismoedertje
Kleine zomervlinder
Kooluil
Lieveling
Ligusterpijlstaart (rups)
Muntvlindertje
Perzikkruiduil (rups)
Plakker
Rietvink of Drinker
Schaapje
Streepblokspanner
Stro-uiltje
Tweevlekspanner
Vijfvingerige vedermot
Vliervlinder
Vogelkersspinselmot
Walstrometer
Wapendrager (rups)
Wilgspinselmot
Witte grijsbandspanner
Witte tijger
Witvlakvlinder (rups)
Oranje Wortelboorder
Zwartrandspanner

VEDIZO= VEldwerkgroep DIemen-ZuidOost, bestaat uit een groep van knnv-ers, ivn-ers, floron-ers, nmv-ers, en vogelaars die in los-vast verband kilometerhokken inventariseren.


poes gijs