Natuurorganisatie Naslag Werk: N-P
Natuur Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten Met excursieagenda
Natuur en Milieu Educatie NME Amsterdam Veel informatie, bedoeld voor primair en secundair onderwijs, en voor de bewoners van Amsterdam
njn Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie De Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie is een vereniging voor jongeren tussen 12 en 25 jaar die geinteresseerd zijn in de natuur.
 
Paddenstoelen NMV e.a. Diverse verenigingen en sites op paddestoel gebied; trefwoorden: zwammen, paddestoelen, fungi, funghi, Svampe, mycologie, Bolets, Russulaceae, etc.
 
Parken en Bedreigde landjes Flevopark Flevopark en park Spoorzicht liggen in de top van de Diemer Scheg. Het Flevopark ligt pal ten noordoosten van Spoorzicht aan de andere kant van de in 1993 in gebruik genomen A10, bij Oosteringdijk, Valentijnkade en Zeeburg. Het Flevopark is rijk aan vogels en zoogdieren. Het Flevopark grenst aan de zuidzijde aan een regionaal ecolint dat oost-west door Amsterdam loopt.
Parken en Bedreigde landjes Vogels in het Flevopark Op deze site is informatie te vinden over allerlei vogels die te zien en te horen zijn in het Flevopark. Foto's en binnenkort geluidsfragmenten, en stukjes tekst over hun leefgedrag. Veel van die vogels komen ook voor in park Spoorzicht. Aanrader.
Parken en Bedreigde landjes Oeverlanden Vereniging De Oeverlanden blijven. Behoud van de Noordelijke Oeverlanden aan de Nieuwe Meer als natuur- en recreatiegebied. Beheer van het gebied in samenwerking met stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld Educatief programma in samenwerking met NME en stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld. Er is een Oeverlanden natuurclub voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar en een plantendeteminatiecursus voor volwassenen. Er worden regelmatig excursies in het gebied gehouden, ongeveer 8x per jaar, etc.
Peneiland PEN-EILAND PEN-eiland of Diemer Vijfhoek, nu een natuurgebied in Diemen, straks de achtertuin van IJburg
 
Planten FLORON Stichting Floristisch Onderzoek Nederland, voor inventarisaties, cursussen en excursies
Plantengallen Plantengallen Vinden Digitaal Plantengallen Herbarium

poes gijs